Tuesday, August 21, 2012

Decoupage bachelorette party invitations

I honestly don't know if it is common or not to send formal invitations for a bachelorette party. The world is big and there probably are places where this is a given. However, here it is not. Nonetheless, why not do it?
Da budem iskrena, ne znam da li je formalno slanje pozivnica za devojačko veče uobičajeno ili ne. Svet je velik i sigurna sam da postoje mesta gde se to podrazumeva. Kod nas ne. Ali zašto da ne?

It had been a while since I last did something creative, and so I decided that my sister's bachelorette party was the perfect excuse to finally let the creative steam out and make something nice - a set of invitations for her bachelorette party (which I was organizing).
Prošlo je dosta vremena od kako sam poslednji put napravila neku kreativnu stvarčicu pa mi je sestrino devojačko veče bilo savršena prilika da konačno "odvrnem kreativnu slavinu" i napravim nešto lepo - komplet pozivnica za devojačko veče (čiji sam organizator bila ja).
***
I have created a set of cards / invitations using napkin decoupage and card making techniques. Doing decoupage on soft and rather thin cardboard was a new thing to me. I was worried that the cardboard will lose its shape when wet from the glue / varnish, but in the end it all turned out for the best and I was very happy with the results.
Napravila sam komplet pozivnica koristeći dekupaž salveta tehniku i tehnike za pravljenje čestitki. Za mene je bilo novo to što sam radila dekupaž na mekanom i tankom kartonu i brinula sam se da će se karton deformisati od vlažnog lepka / laka, ali je na kraju sve dobro ispalo i bila sam zadovoljna rezultatom.

 ***
What I wasn't happy about was when most of the girls canceled on a day when I planned to give them the cards so that they received their invitations on the evening of the party. But c'est la vie! On the bright side, they all were surprised and had liked the cards and had brought home something to remind them of the occasion. Mission accomplished!
Ono čime nisam bila baš zadovoljna jeste to što se većina devojaka javila da ne može da dođe na sastanak onog dana kada sam htela da podelim pozivnice, pa su ih dobile na samo devojačko veče. Ah dobro, c'est la vie! Dobro je to što sam ih iznenadila, što su im se pozivnice dopale i što su sa sobom ponele nešto što će ih podsećati na ovaj događaj. Misija uspela!

5 comments:

cornella said...

za ove pozivnice imam samo jednu riječ - f a n t a s t i č n o!

Tatjana said...

Dugo te nije bilo i drago mi je da si opet ovdje.

Ove pozivnice su same po sebi divne i prigodne su za svaku priliku,pa čak i bez razloga!

Lyra said...

@cornella - jako sam počastvovana sa ovom pohvalom, posebno kada se ima u vidu od koga dolazi! hvala puno!

@Tatjana - hvala na poseti! nadam se da ćemo se u narednom periodu više družiti :)))

Romana said...

Pozivnice su prelijepe i da, zašto ne, odlično da si ih se sjetila izraditi, bit će predivna uspomena. Nije bitno što nisu mogle doći na sastanak da ih podignu, bitno da su došle na važnu akciju-djevojačku. :)

Lyra said...

Romana, vađno je imati prijatelje bez obzira da li su blizu ili daleko :)