Tuesday, August 30, 2011

An unusual wedding card

Yup, another wedding I've attended this summer! No more for the time being, which is too bad because I'm just getting warmed up for creating wedding cards.
For this occasion, I've already had a design prepared in my head, material close at hand, BUT that day I took some time to read blogs... So, you see, it is all Sanja's and Tea's fault.
Da, da, još jedna svadba ovog leta! Za sada ih u perspektivi nema više, što mi je jako žao pošto sam se taman zagrejala u pravljenju ovih svadbenih čestitki. Za ovu priliku sam dizajn već imala u glavi i sav materijal pri ruci, ALI onda sam krenula da čitam blogove... Tako da bi se moglo reći da su za sve krive Sanja i Tea.
***
I was thinking to myself how I have to try something that includes rope (which I have somewhere but never use it), and as I went to pour myself a glass of water I saw an empty bottle of soy sauce waving at me... After that it was a frenzy of ideas and possibilities and finally a solution I was really happy about.
Razmišljala sam kako moram da probam da napravim nešto sa kanapom (kojeg imam negde a nikad ne koristim), i kad sam otišla po čašu vode u kuhinju, videla sam kako mi maše jedna prazna flašica od soja sosa... Posle toga su u glavi krenule da se roje ideje i razne kombinacije i na kraju se pojavilo rešenje kojim sam stvarno bila zadovoljna.
***
I've had two great assistants too: my mom ho helped me rolling the card and my Mr. M who was the master of photography and a great helper with dried glue spots that needed to be removed. During our photo session I've noticed that everything around us was in green tones and that the natural surroundings didn't compliment the card properly. An advice I've read on Bilja's blog was most helpful there - hence the white background (it was actually a bed sheet held by me all the time while shooting).
Moram da kažem da sam imala i dva sjajna pomoćnika: moju mamu koja mi je pomogla oko zavijanja čestitke i mog dragog koji je bio glavni za fotografiju ali koji mi je takođe pomogao oko uklanjanja osušenog lepka tu i tamo. Tokom našeg malog foto session-a primetila sam da prirodno okruženje u kom smo slikali nije dopuštalo čestitki da dođe do izražaja. Tu su mi pomogli saveti koje sam pročitala na Biljinom blogu - otud ova bela pozadina (u stvari, čaršav koji sam ja sve vreme držala dok je trajalo fotografisanje).
***
Without any furhter ado, here's the last wedding greeting I've made this summer season. M says I've outdone myself. I don't know about that, but I'm really happy how my first try at rope turned out! :)))
Bez dalje priče, evo poslednje svadbene čestitke za ovo leto. Moj dragi kaže da sam prevazišla samu sebe. Ne znam baš... ali sam jako zadovoljna kako je uspeo moj prvi susret sa kanapom! :)))

9 comments:

Sanja said...

Draga moja, ako je ovo tvoj prvi susret sa konopom pitam se što će biti dalje, jer ovo je jako lijepo napravljeno ali i osmišljeno....detalj sa srcima :))))
No, kako vidim imala si i pomoćnike koji su super odradili svoj dio posla!
Samo nastavi dalje, odlično ti ide!
Hvala za link :)))
pusa

Prirodna said...

Lyra ovo je fenomenalno, stvarno si se potrudila, meni se jaaaako sviđa :) :)

Romana said...

Ovo super izgleda! :)

Marina said...

Ajme predivno! Da se bar opet udajem :)

Tatjana said...

Pa ovo je skroz simpatično i skroz(2.put) mladenačko!

Nena3110 said...

Ovo je zaista savršeno!
I ja se spremam da pravim čestitku za jedno drago dete, koje sam gledala od kad se rodilo, koje mi po nekad popravlja zubiće, a sada se udaje.
Srećne svadbe i venčanja.
I tebi sve najbolje!
Kiss!

Anonymous said...

Predobro izgleda i dragi je u pravu, nadmašila si smau sebe. Prekrasno :))

Anonymous said...

Prekrasno izgleda, pozdrav :)

Unknown said...

Evo pocrvenela sam! Kiss svima!
Biće još kanapa/špage to je sigurno, mnogo mi je bilo zabavno da ovo napravim!