Monday, November 28, 2011

Polymer clay patina effect workshop (Saturday)

After decoupage in a family circle on Friday, Saturday was the day for the polymer clay.
Posle dekupaža u krugu porodice u petak, subota je bila rezervisana za polimersku glinu.
I've participated in a patina effect on polymer clay workshop organized by Mali Sajam Lepih Stvari i.e. Bilja (from Biljina HOBBY svaštaonica blog) and Ela (her page on Facebook). Bilja was our instructor, while at the same time Ela was teaching Venetian mask decorating, so we had a glimpse at that too. I must say that the masks that they made were beautiful and made me want to explore uncharted lands of plaster and molds. :)
Učestvovala sam na radionici patiniranja polimerske gline koju su organizovale Bilja sa bloga Biljina HOBBY Svaštaonica i Ela koje su i oragnizatorke Malog sajma lepih stvari. Bilja je bila naš instruktor, a istovremeno se odvijala i radionica dekorisanja venecijanskih maski koju je vodila Ela pa smo mogli da bacimo pogled i na njih. Moram da kažem da su napravili tako lepe maske da sam poželela da i ja istražim nove teritorije gipsa i kalupa. :)
It was really great to learn a new technique that I hardly knew anything about. A plus was the fact that I was working with Bilja and Neda who really know their polymer clay, so I had a chance to observe and learn a lot. And last but not least, I've enjoyed it immensely and I love the effect itself! I'll definitely use it often now that I know how to do it!
Bilo mi je super da naučim novu tehniku o kojoj do tada nisam skoro ništa znala. Plus na sve to je bilo to što sam imala priliku da radim sa Biljom i Nedom koje se razumeju u polimersku glinu, tako da sam mogla da vidim i naučim štošta. I za kraj, baš sam uživala, a ovaj efekat mi se jako sviđa! Definitivno ću ga često koristiti sada kad znam kako se radi!
Bilja and Ela will be organizing many more great creative workshops in Novi Sad, so check them out and treat yourself to knowlegde and some good time:
Bilja i Ela organizuju i druge zanimljive radionice u Novom Sadu, pa bacite pogled i počastite se novim znanjem i dobrim provodom:

4 comments:

Nena3110 said...

Draga Lyra,
Mislim da opet nešto nije u redu sa blogerom, jer ja nisam imala obaveštenje o tvojim novim postovima, nisam ih namerno propustila, retke su večeri kad ne posetim blogove na kojima ima novosti.Evo, maločas na svojoj listi blogova vidim da kod Karmen ima novi post, sa noslovom mog bloga-naravno da ga nema, zbrka:)

Divno je što si učestvovala na radionicama, prelepe stvari si napravila, a ono što je najbolje od svega to je pozitivno druženje.
Želim ti sve najbolje!

Unknown said...

to je prednost velikih gradova.Ima svakakvih desavanja u kojima mozes ucestvovati.Bas je to dobro i sta se sve samo moze nauciti.Maske su Vam savrsene, a nakit je bombona!

Unknown said...

Imas nagradicu kod mene, preuzmi je !

Unknown said...

Predivno iskustvo... i ja bi voljela da sam bliže da i ja nešto novo naučim. Ove maskice i nakit su haos dobre... Zavidim vam na ovakvom druženju... pozdrav!